drie stappen naar een nieuwe stoffering

zo gaat het in zijn werk

Of het nou gaat om de nieuwe overtrek voor een kussentje of het volledig stofferen van een oceaanstomer, het is fijn als vanaf het begin duidelijk is wat er gaat gebeuren en op welke manier. Daarom heb ik mijn werkwijze in drie stappen voor u op een rijtje gezet.

Stap 1 – Kennismaken en offerte

U neemt contact met mij op. Dat kan telefonisch, per e-mail of met het contactformulier. Samen bespreken we vervolgens uw vraag en de mogelijkheden.

We maken een afspraak waarbij ik op locatie kom kijken om sfeer stijl en speciale wensen tot in detail te bespreken. Verder is er dan ook de mogelijkheid om een kleur- en stofkeuze te maken uit de door mij meegenomen stalen. Zo ontstaat er een advies op maat.

Dit advies zet ik uiteen in een overzichtelijke offerte zodat u een helder inzicht krijgt in de kosten.

Stap 2 – Uitvoering

Als u akkoord geeft op de offerte, plan ik het werk in en weet u direct wanneer u het eindresultaat kunt verwachten zodat u daar bij eventuele verdere werkzaamheden als vertimmerwerk, schilderwerk of herinrichting rekening mee kunt houden. Dan maak ik met u een vervolgafspraak om de kussens, stoffeerwerk in te meten of het meubel op te halen.

U hoeft nu niets meer te doen, maar voor mij begint het eigenlijke werk.

zo gaat restaureren

Bij restauratie van oude meubelen haal ik nu voorzichtig eerst de oude stoffering er af, en bekijk grondig de staat van de onderliggende constructie, mochten hier toch nog onverwachte gebreken opduiken, dan neem ik contact op om de oplossing met u te bespreken. Daarna begint het weer opbouwen van de bekleding en stoffering. Alles altijd met respect voor de originaliteit en technische integriteit van het meubel.

Als de “romp” weer gezond en sterk is, en de veren, singels en het onderliggende kussenwerk weer jaren mee kunnen ga ik de stoffering maken en op het meubel aanbrengen. Daarmee is het werk voltooid.

Stap 3 – Genieten van het resultaat

Nu het meubel weer in nieuwstaat is bel ik u voor een afspraak om het bij u thuis af te leveren en u er weer jaren zit- en kijkplezier aan kunt beleven.

En nu?

De drie stappen beginnen met een telefoontje of mailtje.