scheepsstoffering

Elk schip is weer anders, en niets is recht of waterpas. Dat is een uitzonderlijke uitdaging waar maar weinig stoffeerders raad mee weten. Ik ben zelf een trotse booteigenaar en vaar al 15 jaar met de door onszelf verbouwde kotter “Antje”. Daardoor begrijp ik beter dan wie ook wat de speciale eisen zijn waaraan scheepsstoffering moet voldoen.

maak een afspraak of vraag informatie aan

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

Of het nu gaat om een eenvoudig zitkussen voor een bank, een volledige dinette, een matras voor de captains-cabin of het vernieuwen van de vinyl wandbekleding in uw kajuitzeilboot. Als scheepsstoffeerder weet ik uit ervaring welke eisen er zijn aan stof en uitvoering waar het gaat om vochtregulering, schimmelwerendheid en gemak van reinigen. Samen vinden we de ideale oplossing voor uw schip.

Buiten- en kuipkussens

Voor buiten- en kuipkussens beschik ik over een uitstekende collectie weer- en desnoods zeewater-bestendige stoffen, vinyl- en schuimsoorten  en anti-slip onderdoeken, die garant staan voor jarenlang behoud van kwaliteit, ook als het klimaat zich van zijn ruigste kant laat zien.

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

Interieurkussens

Voor het interieur van uw schip is praktisch alles mogelijk. ik heb een collectie stoffen die het interieur van uw schip een mooie maritieme uitstraling geven, maar ook een creatievere inslag is mogelijk. Vele hoog-kwalitatieve interieurstoffen zijn tegenwoordig ook prima aan boord te gebruiken waardoor u uw schip een eigentijdse twist kunt geven die uw persoonlijkheid weerspiegelt. Natuurlijk kom ik zelf aan boord alles inmeten en mallen maken zodat de pasvorm optimaal is.  Ook afwijkende vormen kan ik uitstekend realiseren. Met deze scheepsstoffering kan ik een prettig en gezond zit- en slaapcomfort verwezenlijken in de vaak beperkte ruimte aan boord.

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

Matrassen

De matrassen aan boord zijn vaak een ondergeschoven kindje. In veel gevallen doen zit- en rugkussens tevens dienst als bed en is óf de zit-, óf het slaapcomfort niet optimaal. Ook kunnen er problemen zijn met de vochtregulatie bij matrassen in een schip. Voor deze problemen kan ik u dankzij mijn ervaring met scheepsstoffering verstandige oplossingen bieden. Daarnaast kan ik voor uw schip op maat gemaakte matrassen leveren met een comfort zoals u dat van uw bed aan de wal gewend bent, met naar keuze een klassieke (eventueel antibacteriële) matrastijk of met een daarvoor geschikte meubelstof gestoffeerd.

afbeelding ter illustratie

Vinyl wandbekleding

Een bijzonder aspect van mijn werk is het vernieuwen van de vinyl wandbekleding in zeilschepen. Veel moderne schepen zijn daarvan voorzien. Ze bestaat uit een vinyl toplaag met daaronder een laag schuim. De onderlaag zorgt voor een mooi gladde afwerking van de vaak ruwe polyester binnenwand van de scheepsromp en geeft tevens wat isolatie tegen kou en geluid. Maar als de boot ouder wordt, na een jaar of 15 á 20, is dit schuim aan het eind van zijn latijn en verkruimelt. Hierdoor laat de wandbekleding los. Het begint met wat “bellen” onder de bekleding, vaak aan het plafond. Na deze eerste tekenen van verval hangen binnen 1 á 2 seizoenen hele lappen bekleding los. Een erg armoedig gezicht met een zo goed als onverkoopbare boot tot gevolg.

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

de laatste fase van het aanbrengen van vinyl wandbekleding

Unieke techniek

Ik heb een methode van herstellen ontwikkeld die uniek is voor Nederland. Daarmee vernieuw ik de wandbekleding duurzaam en hoogwaardig. Het is een arbeidsintensief proces maar uw kostbare schip ziet er daarna weer beter uit dan nieuw.  En bij verkoop van uw schip zal het weer een mooie prijs opbrengen!

maak een afspraak of vraag informatie aan