meubelstoffering

Een oude versleten stoel, een kaal geworden kussen, een leuning met vlekken… Meubels maken heel wat mee in hun leven en zijn wel eens toe aan een opknapbeurt. Met nieuwe meubelstoffering en soms een beetje timmerwerk ziet uw meubel er weer helemaal fris uit. Klaar om weer jarenlang dienst te doen. En met een nieuwe stof kun je een meubel niet alleen opknappen, maar ook een meer eigentijdse look geven! 

maak een afspraak of vraag informatie aan

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

deze prachtige creatie van Artifort kreeg weer een nieuw leven dankzij Antje Stoffeert

antiek

Bij antieke meubels is het natuurlijk vanzelfsprekend dat ik werk met respect voor de authentieke constructiemethodes en opbouw van het binnenwerk van het meubel.

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

een antieke stoel, gerenoveerd met respect voor de oude technieken en materialen

Ik beheers alle oude technieken van meubelstoffering. Denk daarbij aan capitonneren en het werken met krijn, paardenhaar en zeegras. In samenspraak maken we een afgewogen keuze voor de te gebruiken methode. Daarbij kijken we niet alleen naar het huidige maar ook het toekomstig gebruik van het meubel. Soms is het belangrijk om de authenticiteit geheel te respecteren, soms zal een intensief gebruik een modernere oplossing vereisen.

afbeelding ter illustratie

een antieke stoel met moderne bekleding en klassieke uitstraling

klassiek

De meeste klassieke meubels worden intensief gebruikt in huis. Voorop staat dan ook de duurzaamheid van de meubelstoffering en het geboden comfort. Hoge slijtvastheid en gemak van onderhoud zijn minstens zo belangrijk bij de keus van de stoffering als de sfeer die het meubel uitstraalt. Ik voer een aantal stofmerken die een rijke klassieke uitstraling combineren met een uitstekende kwaliteit. Deze zijn bovendien gemakkelijk te reinigen.

afbeelding ter illustratie

new classics/ vintage

De design-classics uit de voorbije decennia, met name de zeventiger jaren, zijn de laatste jaren enorm populair geworden. De “New Classics” of “Vintage” meubels. Bij de constructie zijn vaak – voor die tijd – vernieuwende technieken en materialen gebruikt. Dat vereist een heel andere benadering dan de klassieke meubelmakerstechnieken.

afbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratieafbeelding ter illustratie

Van deze Gispen President no. 357 (1953) is niet alleen de stoffering vernieuwd, ook heb ik het mechaniek  gereviseerd en het metaalwerk nieuw gespoten.

Veel gebruik van kunstoffen en metaal bieden hun eigen uitdagingen bij het herstofferen van uw seventies pronkstuk. Ik heb mij helemaal thuis gemaakt in het gebruik en reparatie van de toegepaste materialen als polystireen, polyester, PVC en epoxyharsen. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat ik ook bij de reparatie van uw moderne klassiekers een optimaal eindresultaat bereik en uw collectors-items er weer als nieuw uit komen te zien.

modern

Ook uw moderne designmeubelen kunnen door mij worden voorzien van een vernieuwende bekleding. Ik beschik over een ruime collectie stoffen van vooraanstaande ontwerpers die uw moderne meubels weer helemaal up-to-date maken en uw interieur weer laten aansluiten bij de laatste trends. Daarnaast kan ik ook stukken met een emotionele waarde maar een helaas gedateerde uitstraling, door creatief gebruik van moderne stoffen weer prima in uw huidige interieur laten passen. Samen vinden we beslist de juiste stoffen.

afbeelding ter illustratie

maak een afspraak of vraag informatie aan